Смугасте хрустке печиво на сковороді
Інгредієнти:
– пшеничне борошно – 300 г;
– кукурудзяний крохмаль – 15 г;
– цукор – 60 г;
– згущене молоко з цукром – 40 г;
– вершкове масло – 50 г;
– какао-порошок – 2 ст. л.;
– сіль – 1/2-1 ч. л.;
– вода – 90-100 г (вливайте потроху);
– рослинна олія для смаження.
Спосіб приготування
Просійте борошно з крохмалем, додайте цукор, згущене молоко, вершкове масло, сіль і ванілін, перемішайте. Потроху влийте воду, замішуючи м’яке тісто. Розділіть його на дві половинки, в одну додайте какао-порошок. Залиште тісто відпочити на 15 хвилин.
Половинки тіста розділіть ще навпіл. Кожен шматочок розкачайте в тонкий пласт тіста через пакет. Складіть всі 4 пласти тіста один на інший, чергуючи кольори тіста. Скачайте в рулет. Готовий рулет помістіть у морозилку на 4-5 годин, потім тоненько наріжте на кружечки.
Смажте у фритюрі або на сковороді з достатньою кількістю олії до готовності (буквально кілька хвилин). Ви помітите, що кружечки закрутяться і набудуть форми вушок.
Викладіть спочатку на паперовий рушник, а потім – подавайте до столу. Можна присипати цукровою пудрою.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися