45330
12:32 8.102025

Капусняк

Цікаве 107

Інгредієнти:

– квашена капуста – 500 г,

– цибуля – 1 шт.,

– морква – 1 шт.,

– гриби (білі або печериці) – 200 г,

– картопля – 3 шт.,

– сало – 50 г,

– пікниця (домашня ковбаса зі свинини та яловичини) – 100 г,

– олія – 2 ст. л.,

– духмяний перець – 3 горошини;

– лавровий лист – 2 шт.,

– часник – 1 зубчик;

– сіль, перець, сушені ароматні трави – за смаком.

Спосіб приготування

Розігрійте сковороду, покладіть на неї сало, нарізане невеликими шматочками. Дайте йому розтопитися. Додайте дрібно нарізані цибулю та моркву. Обсмажуйте, поки цибуля не стане прозорою. Після цього покладіть на сковороду пікницю і готуйте на середньому вогні ще кілька хвилин.

Почистіть гриби та поріжте їх на середні шматочки. Додайте до решти інгредієнтів і тушкуйте 3–4 хвилини. Остання складова для засмажки – квашена капуста. Протушкуйте її 4–5 хвилин, у кінці додайте пряні трави.

Налийте в каструлю близько 2 літрів води. Покладіть нарізану кубиками картоплю, лавровий лист і духмяний перець. Коли картопля буде напівготова, додайте овочеву засмажку й варіть ще 5 хвилин. Наприкінці посоліть та поперчіть за смаком. Зніміть каструлю з вогню і дайте страві настоятися 15–20 хвилин.

Подавати капусняк прийнято з вершками або сметаною.

Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Головне