Пиріг зі шпинатом та фетою
Інгредієнти
для тіста:
– борошно – 200 г,
– маргарин або вершкове масло – 100 г,
– холодна вода – 4–6 ст. л.;
для начинки:
– листя шпинату (без стебел) – 400 г,
– сир «Фета» – 200 г,
– вершки (20% жирності) – 200 г,
– яйця – 2 шт.,
– оливкова олія – 2 ст. л.,
– вершкове масло – 2 ст. л.,
– мелений мускатний горіх – 1/2 або за смаком,
– ріпчаста цибуля – 150 г.
Спосіб приготування:
Приготувати тісто. До просіяного борошна додати порізане кубиками вершкове масло або маргарин. Якщо використовуєте масло, то всипте ще дрібку солі. Усе добре перетерти рукою. Потім влити воду й замісити м’яке еластичне тісто. Загорнути його в харчову плівку і покласти в холодильник приблизно на 40 хв.
Тим часом приготувати начинку. У великій сковорідці розігріти вершкове масло та оливкову олію, викласти порізану невеликими кубиками ріпчасту цибулю і злегка її підрум’янити. Додати до цибулі листя шпинату, помішуючи, тушкувати 3–4 хв., поки листя не «зів’яне». Потім сковорідку відставити з вогню й додати до шпинату потертий на тертці або розім’ятий виделкою сир «Фета». Усе ретельно перемішати.
Охолоджене тісто розкачати, викласти у форму і сформувати бортики. На тісто викласти шпинат із сиром та розрівняти.
Приготувати заливку. Яйця (2 шт.) збити вінчиком до однорідності, додати мускатний горіх, вершки й перемішати. Заливку можна посолити, але трошки, бо сир «Фета» дуже солоний.
Яєчно-вершковою сумішшю залити шпинат із сиром. Пиріг трохи струснути, щоб заливка заповнила всі пустоти.
Пиріг помістити в розігріту до 190° духовку й випікати приблизно 30 хв.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися