Жюльен з картоплею
Інгредієнти:
– картопля – 3 шт.,
– шампіньйони – 400 г,
– борошно – 0,5 ст. л.,
– твердий сир – 100 г,
– вершкове масло – 70 г,
– цибуля – 1 шт.,
– вершки – 250 г,
– сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування:
Вимийте картоплю, розріжте навпіл, ложкою дістаньте середину, залишивши по краях приблизно по 0,5 см.
Тонко наріжте гриби, подрібніть цибулю. Розтопіть на сковороді 50 г масла, вкиньте гриби, обсмажте їх, потім додайте цибулю. Всипте в сковороду борошно, перемішайте. Коли воно розчиниться, додайте вершки, добре перемішайте, посоліть і поперчіть, тушкуйте 3–5 хвилин.
Кокотниці присипте сіллю і перцем, покладіть у кожну по шматочку вершкового масла. Далі картоплю викладіть на змащене деко, розподіліть грибну начинку по кокотницях. Духовку розігрійте до 190° і покладіть деко з жюльєном на 15 хвилин.
Дістаньте картопляні човники та присипте тертим сиром. Поверніть у духовку ще на 20 хвилин. Готово!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися