Італійські пончики «Кастаньолі»
Інгредієнти :
– 300 г борошна,
– 75 г вершкового масла,
– 60 г цукру,
– 2 середніх яйця,
– 50 мл рому або коньяку,
– 10 г розпушувача,
– половина цедри лимона,
– цукор або цукрова пудра для обсипання,
– олія для обсмажування.
Спосіб приготування:
Збити яйця й додати розтоплене масло, цукор, ром та цедру лимона. Добре перемішати. Всипати просіяне борошно, змішане з розпушувачем. Замісити тісто, воно має стати м’яким і не повинне прилипати до рук.
Скачати невеликі кульки – діаметром приблизно 3–4 см. Обсмажити їх у киплячій олії до золотисто-коричневого кольору. Викласти на паперовий рушник і дати стекти надлишкам олії.
Перекласти в тарілку, посипати цукром чи цукровою пудрою або полити медом. Подавати на стіл гарячими.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися