Кіш Лорен до сніданку
Інгредієнти:
для тіста:
– 100 г масла,
– 200–220 г борошна,
– 1–2 ст. ложки холодної води,
– сіль,
начинка:
– 3 яйця,
– 120 мл вершків,
– 1 помідор,
– 100 г шинки,
– 100 г овочів (шпинат, перець, цибуля порей),
– 50 г твердого сиру,
– сіль.
Спосіб приготування:
Приготуйте основу. Розітріть руками масло з борошном і сіллю. Додайте трохи крижаної води й замісіть тісто. Зліпіть у кулю, загорніть у харчову плівку і покладіть в холодильник на 30 хвилин.
Підготовлене тісто розкачайте в пласт і викладіть у форми для міні-кішів, змастивши їх рослинно-вершковою сумішшю та присипавши борошном. Зробіть проколи вилкою, щоб тісто не здувалося. Покладіть зверху пергамент і насипте вантаж (квасолю, рис або будь-яку важку крупу). Випікайте в духовці протягом 10–15 хвилин при температурі 180°.
Для начинки збийте яйця з вершками та сіллю. Шинку і шпинат наріжте смужками, помідор – кубиками, твердий сир – пластинками.
У форми викладіть начинку і залийте яйцем з вершками. Випікайте протягом 15 хвилин при температурі 180°.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися