6272
12:59 18.102016

Смажені в духовці котлети з яйцями

Цікаве 1844

%d0%ba%d0%be%d1%82%d0%bb%d0%b5%d1%82%d0%b8-2Інгредієнти:

– 600–700 г телятини або яловичини,

– 300–400 г напівжирної свинини,

– 2 скибки білого хліба,

– 2–3 ст. ложки молока,

– 150 г шпику,

– 1 шматочок надниркового жиру,

– 6–8 яєць (відповідно до кількості порцій),

– зелень петрушки, спеції: перець чорний та перець запашний мелений, кмин, сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

М’ясо пропускають через м’ясорубку разом зі замоченим у молоці хлібом. Отриману суміш добре перемішують з сіллю, чорним перцем, кмином, запашним перцем, дрібно нарізаною зеленню петрушки й витримують. Із котлетної маси формують 6–8 котлет і перекладають їх на лист, який попередньо змащують жиром та збризкують водою.

Посередині кожної котлети роблять заглиблення, обкладають його скибочками шпику, який прикріплюють дерев’яними зубочистками. Смажать котлети 15 хв. у добре нагрітій духовці, потім виймають, видаляють зубочистки і в середину кожного заглиблення випускають по яйцю (яйця потрібно випускати в малий посуд по одному й обережно переливати на котлету). Котлети знову кладуть у духовку і запікають, доки білки не набудуть молочно-білого кольору й не покриють білою плівкою жовтки. Готові котлети посипають сіллю, чорним та червоним перцем і лопаткою знімають з листа.

Подають із солоними огірками, тушкованим горошком або рисом із смаженою картоплею, а також салат відповідно до сезону.

Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Головне