Смажені в духовці котлети з яйцями
Інгредієнти:
– 600–700 г телятини або яловичини,
– 300–400 г напівжирної свинини,
– 2 скибки білого хліба,
– 2–3 ст. ложки молока,
– 150 г шпику,
– 1 шматочок надниркового жиру,
– 6–8 яєць (відповідно до кількості порцій),
– зелень петрушки, спеції: перець чорний та перець запашний мелений, кмин, сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
М’ясо пропускають через м’ясорубку разом зі замоченим у молоці хлібом. Отриману суміш добре перемішують з сіллю, чорним перцем, кмином, запашним перцем, дрібно нарізаною зеленню петрушки й витримують. Із котлетної маси формують 6–8 котлет і перекладають їх на лист, який попередньо змащують жиром та збризкують водою.
Посередині кожної котлети роблять заглиблення, обкладають його скибочками шпику, який прикріплюють дерев’яними зубочистками. Смажать котлети 15 хв. у добре нагрітій духовці, потім виймають, видаляють зубочистки і в середину кожного заглиблення випускають по яйцю (яйця потрібно випускати в малий посуд по одному й обережно переливати на котлету). Котлети знову кладуть у духовку і запікають, доки білки не набудуть молочно-білого кольору й не покриють білою плівкою жовтки. Готові котлети посипають сіллю, чорним та червоним перцем і лопаткою знімають з листа.
Подають із солоними огірками, тушкованим горошком або рисом із смаженою картоплею, а також салат відповідно до сезону.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися