Гарбузові оладки на кефірі
Інгредієнти:
– м’якоть гарбуза – 0,4 кг,
– борошно – 1 ст.,
– кефір – 200 г,
– манна крупа – 0,5 склянки,
– яйце – 1 шт.,
– цукор – 1 ст. л.,
– сода харчова – 1/3 ч. л.,
– сіль – 1/3 ч. л.,
– соняшникова олія.
Спосіб приготування:
Підготовлену м’якоть гарбуза натираємо на крупній тертці.
У миску вбиваємо яйце, всипаємо цукор і збиваємо все виделкою до однорідності, трохи підсолюємо. Додаємо кефір кімнатної температури та манну крупу. Усе перемішуємо і всипаємо порціями просіяне борошно до утворення однорідного рідкого тіста.
Тепер з’єднуємо гарбуз із тістом і все добре вимішуємо. У кінці додаємо погашену оцтом або соком лимона харчову соду й востаннє енергійно перемішуємо.
На середній вогонь ставимо сковороду з олією і, коли вона трохи розігріється, викладаємо ложкою порції тіста, обсмажуємо з обох боків.
Готові гарбузові оладки викладаємо на тарілку, поливаємо рідким медом, сметаною або варенням.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися