5875
13:56 26.092016

Тушковане філе риби

Цікаве 2147

2Інгредієнти:

– 300–350 г філе крупної риби,

– 1 яйце,

– 3–4 ст. л. борошна,

– 2–3 ст. л. жиру для смаження,

– спеції: лимонний сік, перець чорний мелений, сіль – за смаком;

для соусу:

– 2 ст. л. олії,

– 2 ст. л. нарізаних солоних огірків,

– 1/4 головки цибулі ріпчастої,

– 1 ч. л. томату-пюре,

– 2 ч. л. крохмалю,

– 1/2 ч. л. оцту,

– 1/2 ч. л. суміші меленої гвоздики, перцю запашного,

– 1 ч. л. коньяку,

– сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

Рибне філе нарізають товстими скибочками й витримують у суміші лимонного соку, солі та чорного перцю. Яйце збивають з 1 ст. ложкою води. Філе змочують у збитому яйці, обкачують у борошні, обсмажують на розігрітому жирі до золотистого кольору й перекладають на тарілку.

Дрібно нарізану цибулю тушкують на олії, додають солоні огірки, крохмаль, розведений у суміші оцту, коньяку та невеликої кількості води, томат-пюре, спеції. Суміш розмішують, доводять до кипіння й за бажанням розводять 2–3 ст. ложками води.

Смажену рибу заливають приготовленим соусом, посуд щільно закривають кришкою і тушкують на слабкому вогні 10 хв.

Подають з тушкованим рисом, заправленим маслом, горошком, тушкованою морквою, посипаною дрібно нарізаною зеленню петрушки.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Головне