Тушковане філе риби
Інгредієнти:
– 300–350 г філе крупної риби,
– 1 яйце,
– 3–4 ст. л. борошна,
– 2–3 ст. л. жиру для смаження,
– спеції: лимонний сік, перець чорний мелений, сіль – за смаком;
для соусу:
– 2 ст. л. олії,
– 2 ст. л. нарізаних солоних огірків,
– 1/4 головки цибулі ріпчастої,
– 1 ч. л. томату-пюре,
– 2 ч. л. крохмалю,
– 1/2 ч. л. оцту,
– 1/2 ч. л. суміші меленої гвоздики, перцю запашного,
– 1 ч. л. коньяку,
– сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
Рибне філе нарізають товстими скибочками й витримують у суміші лимонного соку, солі та чорного перцю. Яйце збивають з 1 ст. ложкою води. Філе змочують у збитому яйці, обкачують у борошні, обсмажують на розігрітому жирі до золотистого кольору й перекладають на тарілку.
Дрібно нарізану цибулю тушкують на олії, додають солоні огірки, крохмаль, розведений у суміші оцту, коньяку та невеликої кількості води, томат-пюре, спеції. Суміш розмішують, доводять до кипіння й за бажанням розводять 2–3 ст. ложками води.
Смажену рибу заливають приготовленим соусом, посуд щільно закривають кришкою і тушкують на слабкому вогні 10 хв.
Подають з тушкованим рисом, заправленим маслом, горошком, тушкованою морквою, посипаною дрібно нарізаною зеленню петрушки.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися