5100
09:16 7.092016

Яловичі биточки з овочами

Цікаве 1781

3Інгредієнти:

– 500 г яловичини,

– 1 цибуля ріпчаста,

– 3 шт. моркви,

– 1 скибка селери (корінь),

– 500 г картоплі, 100 г сала (копченої грудинки),

– декілька грибів,

– 3-4 ст. ложки олії,

– 1/2 винної чарки вина,

– 1/2 склянки бульйону-за вибором,

– 1 ст. ложка томату-пюре,

– 1 чайна ложка гірчиці,

– спеції: перець чорний мелений, лимонний сік, кмин, сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

Обчищене від плівок та сухожилля мясо нарізають на котлети, відбивають з обох боків. З гірчиці, лимонного соку, олії і солі готують маринад. Опускають у нього м’ясо і витримують 1-2 год., періодично перевертаючи з одного на другий бік.

Подрібнені моркву, селеру та гриби тушкують у невеликій кількості олії, води та солі. Сало (або копчену грудинку) нарізають тонкими смужками у відповідності до кількості котлет. Обчищену картоплю нарізають тонкими кружечками, а цибулю – кільцями.

У каструлю викладають шарами: тушковані овочі, картоплю, котлети і по смужці сала на кожну котлету, верхній шар з цибулі. У бульйоні розводять томат-пюре і доливають у каструлю. Додають маринад з-під котлет, решту олії і вино. Тушкують 30-40 хв., при потребі додають по 1-2 ст. ложки гарячої води.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах