Яловичі биточки з овочами
Інгредієнти:
– 500 г яловичини,
– 1 цибуля ріпчаста,
– 3 шт. моркви,
– 1 скибка селери (корінь),
– 500 г картоплі, 100 г сала (копченої грудинки),
– декілька грибів,
– 3-4 ст. ложки олії,
– 1/2 винної чарки вина,
– 1/2 склянки бульйону-за вибором,
– 1 ст. ложка томату-пюре,
– 1 чайна ложка гірчиці,
– спеції: перець чорний мелений, лимонний сік, кмин, сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
Обчищене від плівок та сухожилля мясо нарізають на котлети, відбивають з обох боків. З гірчиці, лимонного соку, олії і солі готують маринад. Опускають у нього м’ясо і витримують 1-2 год., періодично перевертаючи з одного на другий бік.
Подрібнені моркву, селеру та гриби тушкують у невеликій кількості олії, води та солі. Сало (або копчену грудинку) нарізають тонкими смужками у відповідності до кількості котлет. Обчищену картоплю нарізають тонкими кружечками, а цибулю – кільцями.
У каструлю викладають шарами: тушковані овочі, картоплю, котлети і по смужці сала на кожну котлету, верхній шар з цибулі. У бульйоні розводять томат-пюре і доливають у каструлю. Додають маринад з-під котлет, решту олії і вино. Тушкують 30-40 хв., при потребі додають по 1-2 ст. ложки гарячої води.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися