Салат з буряків та пікантною заправкою
Інгредієнти:
– картопля – 4 шт.,
– буряк – 2 шт.,
– яблуко кислих сортів – 2 шт.,
– почищене гарбузове насіння – 1 жменя,
– лимонний сік – 1 ст. ложка,
Для заправки
– натуральний йогурт – 6 ст. ложок,
– чорнослив без кісточок – 40 г.,
– тертий корінь хріну – 1 ст. ложка,
– гарбузова олія – 1 ст. ложка,
– сіль, чорний мелений перець за смаком.
Спосіб приготування:
Чорнослив залити кип’ятком на 15 хвилин, тоді відкинути на друшляк і порізати дрібними шматочками.
Змішати йогурт з гарбузовою олією, чорносливом та тертим хроном, посолити і поперчити за смаком. Поставити заправку в холодильник хоча б на 1,5 – 2 год.
Картоплю і буряк помити, загорнути кожен овоч в фольгу і запікати в розігрітій до температури 180˚С духовці, поки овочі не стануть м’якими. Готові запечені овочі охолодити, почистити від шкірки і потерти на великій тертці.
Яблука помити, почистити від шкірки і потерти на великій тертці, викинувши серцевину. Заправити яблука лимонним соком і перемішати. Гарбузове насіння трохи подрібнити ножем і обсмажити на добре розігрітій сухій сковороді протягом кількох хвилин, постійно помішуючи.
Акуратно викласти салат порціями на тарілки. Салат потрібно викладати шарами: спершу картопля, тоді буряк і яблука. Шари овочів посолити і поперчити за смаком. Полити зверху заправкою і посипати гарбузовим насінням.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися