Яблучний пиріг (поргоньош)
Інгредієнти
для тіста:
– пшеничне борошно – 450 г,
– сіль – 1 ч. л.,
– розпушувач – 3 ч. л.,
– вершкове масло або маргарин – 150 г,
– цукор – 150 г,
– яйця – 2 шт.,
– сметана – 3 ст. л.;
для начинки:
– яблука – 1,5 кг,
– цукор – 100 г,
– кориця – 2 ч. л.,
– панірувальні сухарі – 4 cт. л.;
для змащування:
– жовток – 1 ст. л.,
– молоко – 1 ст. л.
Спосіб приготування
Спочатку готуємо тісто. До борошна додаємо сіль та розпушувач, усе перемішуємо. Потім додаємо холодне вершкове масло, перетираємо.
Після цього до маси додаємо цукор, яйця та сметану будь-якої жирності. Усе ретельно з’єднуємо та замішуємо тісто.
Тепер потрібно натерти яблука на великій тертці й видалити зайвий сік. Додаємо корицю та цукор.
Розкачуємо з тіста два коржі. Один викладаємо на деко.
Викладаємо яблучну начинку на перший корж, рівномірно розподіляємо.
Зверху викладаємо ще один корж з тіста. Змащуємо жовтком, який з’єднали з молоком. На тісті можна зробити візерунок за допомогою виделки.
Випікати при температурі 200°С протягом 30–35 хвилин.
Дати пирогу охолонути у формі й можна подавати.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися