Пиріг з вишнями та горіхами
Інгредієнти:
– борошно пшеничне – 125 г,
– яйця – 2 шт.,
– розпушувач для тіста – 1 ч. л.,
– цукор – 180–200 г,
– цукор ванільний – 10 г,
– волоські горіхи – 100 г,
– цукрова пудра – 1 ст. л.,
– вишні (без кісточок) – 400 г,
– сіль – дрібка.
Спосіб приготування
Очистіть вишні (400 г) від кісточок.
У велику миску розбийте яйця, всипте звичайний та ванільний цукор, а потім розпушувач для тіста. Змішайте яйця, цукор і розпушувач за допомогою вінчика. У вас повинна вийти однорідна й не дуже пишна маса. Не потрібно збивати яйця до стану піни.
За допомогою ножа подрібніть ядра волоських горіхів. Ступінь подрібнення залежить від ваших уподобань. Просійте борошно через сито (так тісто вийде більш пухким) і додайте до збитої яєчно-цукрової суміші. Потім додайте дрібку солі й перемішайте до отримання однорідної консистенції. Тісто має нагадувати дуже густу сметану.
Додайте подрібнені волоські горіхи та вишні. Добре перемішайте, щоб рівномірно розподілити їх по всьому тісту.
Застеліть форму для випікання пергаментом. Залийте готове тісто й рівномірно розподіліть по формі. Тісто має бути трохи нижче рівня бортика.
Відправте форму в розігріту до 180°С духовку приблизно на 25–30 хвилин. Перевіряйте готовність пирога за допомогою дерев’яної шпажки або звичайної зубочистки.
Дістаньте випічку з духовки і дайте охолонути у формі до кімнатної температури. Потім посипте пиріг цукровою пудрою.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися