Домашній хліб із розмарином та часником
Інгредієнти:
– кукурудзяне борошно – 2 ст. л.,
– вода – 1,5 склянки,
– мелений чорний перець – 0,25 ч. л.,
– борошно пшеничне – 3 склянки,
– розмарин – 1 ст. л.,
– сіль – 1,25 ч. л.,
– сухі дріжджі – 0,25 ч. л.,
– часник – 3 зубчики.
Спосіб приготування
Просійте борошно, щоб не було грудочок. Змішайте два види борошна, сіль, перець, сухі дріжджі та вичавлений часник. Подрібніть свіжий часник та додайте до тіста – знову вимішайте, додайте розмарину.
Підігрійте воду, щоб вона була теплою – не гарячою. Влийте воду до борошна зі спеціями та замісіть тісто. Консистенція тіста буде ледь липкою – це нормально для такого тіста.
Накрийте миску з тістом харчовою плівкою та залишіть його на 24 години при кімнатній температурі. Знову розімніть тісто руками, викладіть його в кругле деко або сковорідку з товстим дном, яку можна використовувати у духовці. Дайте тісту знову підійти. Коли хліб підросте, випікайте його у розігрітій духовці до 180 градусів 30-40 хвилин до золотистої скоринки.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися