Запіканка зі смородиною
Відповідно до цього рецепту сирна запіканка з ягодами готується зі смородиною. Оскільки ягода дає кислоту, використовується 100 г цукру. Якщо додати полуницю, малину, ожину або чорницю, кількість цукру можна зменшити до 70 грамів.
Інгредієнти:
– сир – 500 г,
– манка – 5 столових ложок,
– молоко – 80 мл,
– яйце – 2 штуки,
– цукор – 100 г,
– сметана – 250 мл,
– смородина – 200 г,
– ванілін – на кінчику ножа,
– сіль – щіпка.
Спосіб приготування
Манну крупу залийте молоком, розмішайте і залишіть для набухання.
Яйця збийте з цукром. Сир розімніть виделкою. Додайте збиті яйця, сметану, набряклу манку, ванілін, сіль.
Суміш перемішайте до однорідності або збийте блендером у пасту.
Якщо ви використовуєте свіжу смородину, додайте до загальної маси і акуратно перемішайте. Заморожену смородину слід попередньо розморозити, злити сік і викласти між тістом шарами. Влити в форму третину тіста, викласти шар ягід, потім другу третину сирної маси, потім ягоди, і так далі.
Перед заливкою форму змастіть маслом. Розподіліть масу і поставте в духовку сирну запіканку з ягодами на 180 градусів і випікайте 50-60 хвилин.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися