Запечені кабачки з фаршем
Інгредієнти:
– кабачки – 3–4 шт.,
– фарш (свинина + курка) – 600–700 г,
– рис – 80 г,
– цибуля – 1 шт.,
– петрушка, кріп – пів пучка,
– часник – 2 зубчики,
– паприка (солодка) – 1/2 ч. л.,
– сіль та мелений перець – за смаком,
– сир (моцарелла) – 100–150 г;
для заливання:
– сметана – 300 г,
– кетчуп – 1 ст. л.,
– вода – 100–150 мл,
– сіль та мелений перець – за смаком.
Спосіб приготування
Змішуємо м’ясний фарш, зварений до напівготовності рис, дрібно нарізану цибулину, подрібнені петрушку та кріп, пропущений через часникодавку часник, солимо і перчимо до смаку. Можна додати дрібку паприки або гострого перцю. Фарш добре перемішуємо.
Нарізаємо кабачки не дуже товстими кільцями. На кожен кружечок кабачка кладемо трохи фаршу. І складаємо кабачки рядами у форму для запікання у вигляді гармошки. Таким чином, заповнюємо всю ємність.
Робимо заливку. Змішуємо сметану, кетчуп, сіль і перець за смаком. Трохи розбавляємо соус водою й добре перемішуємо. Заливаємо кабачки сметанним соусом. Зверху посипаємо тертим сиром.
Запікаємо в розігрітій до 180ºC духовці приблизно 1 годину 30 хвилин, до бажаної м’якості кабачків. Форму можна накрити фольгою, а в кінці запікання зняти, щоб страва трохи підрум’янилася.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися