Морквяний бісквіт
Інгредієнти
для тіста:
– 4 яйця,
– 40 г цукру,
– 1 дрібка солі,
– 6 г розпушувача,
– 100 г борошна,
– 150 г моркви;
для крему:
– 250 г сметани,
– 50 г цукрової пудри.
Спосіб приготування
Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки перетираємо з половиною цукру. Білки збиваємо з другою половиною цукру до густого стану.
Додаємо в жовтки трохи солі й починаємо поступово вводити борошно, попередньо змішане з розпушувачем.
Моркву натираємо на середній або дрібній тертці. Додаємо в суміш із жовтками й акуратно перемішуємо до однорідної консистенції. Потім додаємо густу білкову масу й розмішуємо.
Вистилаємо форму пергаментом і виливаємо тісто. Випікаємо в розігрітій до 180°С духовці 20–25 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
Сметану збиваємо з цукровою пудрою. Коли тісто спечеться, дістаємо його з духовки й даємо охолонути. Розрізаємо бісквіт і заливаємо сметанним соусом.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися