Вершкові сінабони
Інгредієнти
для тіста: ⠀
– 535 г борошна,
– 10 г сухих дріжджів (свіжих 22),
– 2 яйця,
– 250 мл молока,
– 85 г вершкового масла,
– 135 г цукру,
– 5 г солі;
для начинки:
– 200 г білого або коричневого цукру,
– 25–30 г кориці,
– 90 г вершкового масла;
для крему:
– 200 г вершкового сиру,
– 150 г вершків 33%,
– 100 г цукрової пудри,
– 1 ст. л. лимонного соку.
Спосіб приготування
У тепле молоко додаємо кілька чайних ложок цукру, всипаємо дріжджі, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин. ⠀
Борошно, сіль та цукор, що залишився, з’єднуємо в окремій мисці. Додаємо сухі інгредієнти, розтоплене вершкове масло, яйця та молоко з дріжджами. Замішуємо тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути (можна додати ще трохи борошна).
Окремо робимо начинку: змішуємо цукор і корицю.
Коли тісто постоїть, розкачуємо його прямокутним пластом і добре змащуємо вершковим маслом кімнатної температури. Зверху посипаємо цукром з корицею.
Скручуємо в рулет і ділимо на 12 шматочків. Викладаємо їх на деко й залишаємо на 30 хвилин підійти.
Поміщаємо сіннабони в духовку, розігріту до 200 ºС, на 30 хвилин.
Поки вони печуться, готуємо крем. Для цього потрібно збити всі інгредієнти.
Виймаємо сіннабони, даємо їм охолонути і прикрашаємо зверху кремом.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися