31710
12:48 6.052020

Зелений борщ

Цікаве 5630
Soup of sorrel and nettles on the table

Інгредієнти:

– морква (велика) – 1 шт.,

– цибуля ріпчаста (невеликого розміру) – 2 шт.,

– картопля – 2 шт.,

– лавровий лист – 1 шт.,

– шпинат – 1 пучок,

– петрушка – 1 пучок,

– зелена цибуля – 1 пучок,

– соняшникова олія – 2 ст. л.,

– перепелині яйця – 4 шт.,

– сіль та перець – за смаком.

Спосіб приготування

Одну цибулину та половину великої моркви почистіть. Моркву поріжте на товсті кружальця, а цибулю залиште цілою. Перекладіть овочі в каструлю ємністю 1,5–2 літри, залийте літром води, додайте лавровий лист і кілька дрібок солі. Доведіть до кипіння й варіть овочевий бульйон протягом 20 хвилин. Можете сміливо додати до нього корінь селери та стебла кропу або петрушки для аромату. Водночас зваріть 4 перепелиних яйця – для цього достатньо 4–5 хвилин кипіння. Коли бульйон буде готовий, видаліть шумівкою овочі та лавровий лист і залиште на маленькому вогні.

Другу половину моркви наріжте дрібними кубиками. Одну невелику цибулину подрібніть. Дві невеликі картоплини почистіть і поріжте приблизно такими ж кубиками, як і моркву. Потрібно, щоб вони зварилися одночасно.

Пучок шпинату добре промийте, зріжте нижню частину з корінням і поріжте досить великими шматочками.

Пучок петрушки і невеликий пучок зеленої цибулі помийте, складіть разом і крупно поріжте. Використовуйте тільки верхню частину петрушки.

Додайте всі овочі та зелень у каструлю з бульйоном і доведіть до кипіння. Влийте 2 ст. л. соняшникової олії і варіть протягом 10–15 хвилин, поки картопля не буде готова.

Розлийте зелений борщ по тарілках і додайте в кожну по одному відвареному, почищеному та розрізаному на дві частини перепелиному яйцю.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах