Зелений борщ
Інгредієнти:
– морква (велика) – 1 шт.,
– цибуля ріпчаста (невеликого розміру) – 2 шт.,
– картопля – 2 шт.,
– лавровий лист – 1 шт.,
– шпинат – 1 пучок,
– петрушка – 1 пучок,
– зелена цибуля – 1 пучок,
– соняшникова олія – 2 ст. л.,
– перепелині яйця – 4 шт.,
– сіль та перець – за смаком.
Спосіб приготування
Одну цибулину та половину великої моркви почистіть. Моркву поріжте на товсті кружальця, а цибулю залиште цілою. Перекладіть овочі в каструлю ємністю 1,5–2 літри, залийте літром води, додайте лавровий лист і кілька дрібок солі. Доведіть до кипіння й варіть овочевий бульйон протягом 20 хвилин. Можете сміливо додати до нього корінь селери та стебла кропу або петрушки для аромату. Водночас зваріть 4 перепелиних яйця – для цього достатньо 4–5 хвилин кипіння. Коли бульйон буде готовий, видаліть шумівкою овочі та лавровий лист і залиште на маленькому вогні.
Другу половину моркви наріжте дрібними кубиками. Одну невелику цибулину подрібніть. Дві невеликі картоплини почистіть і поріжте приблизно такими ж кубиками, як і моркву. Потрібно, щоб вони зварилися одночасно.
Пучок шпинату добре промийте, зріжте нижню частину з корінням і поріжте досить великими шматочками.
Пучок петрушки і невеликий пучок зеленої цибулі помийте, складіть разом і крупно поріжте. Використовуйте тільки верхню частину петрушки.
Додайте всі овочі та зелень у каструлю з бульйоном і доведіть до кипіння. Влийте 2 ст. л. соняшникової олії і варіть протягом 10–15 хвилин, поки картопля не буде готова.
Розлийте зелений борщ по тарілках і додайте в кожну по одному відвареному, почищеному та розрізаному на дві частини перепелиному яйцю.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися