Наполеон із кукурудзяним борошном
Інгредієнти
для тіста:
– 200 г пшеничного борошна,
– 150 г кукурудзяного борошна,
– 200 г вершкового масла,
– 1 яйце,
– 1 ст. л. коньяку,
– 75 мл води,
– 1 ч. л. оцту,
– 1 щіпка солі;
для заварного крему:
– 0,5 л молока,
– 4 яєчних жовтків,
– 4 ст. л. цукру,
– 1 ч. л. ванільного цукру,
– 1 ст. л. борошна,
– 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю,
– 50 мл вершкового масла.
Спосіб приготування
Приготуйте тісто для коржів. Змішайте пшеничне й кукурудзяне борошно, вершкове масло, дрібку солі та 1 яйце. Додайте оцту, коньяку та води. Замісіть пластичне тісто, оберніть його плівкою й покладіть у холодильник на 30 хвилин.
Приготуйте заварний крем. Налийте в сотейник молоко, додайте 2 ст. л. цукру, 1 ч. л. ванільного цукру, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
У мисці змішайте 4 яєчні жовтки та 2 ст. л. цукру. Додайте борошно, кукурудзяний крохмаль і перемішайте до однорідного стану. Влийте трохи гарячого молока й знову перемішайте.
Отриману масу перелийте назад у сотейник і поставте на маленький вогонь. Нагрівайте при постійному перемішуванні. Після того як з’являться перші бульбашки, збільшіть швидкість перемішування крему й варіть ще максимум 40 секунд.
Зніміть крем з вогню і додайте вершкове масло, перемішайте, поки воно повністю не розчиниться та не з’єднається з кремом.
Перелийте крем у миску і накрийте харчовою плівкою, щоб не завітрився.
Дістаньте тісто з холодильника й розділіть на кілька частин. Кожну викладіть на пергамент і розкачайте в тонкий пласт.
За допомогою кулінарного кільця виріжте порційні кружечки просто на пергаменті. Обрізки не видаляйте, а запечіть разом із кружечками. Вони знадобляться для посипання десерту. Можна також приготувати наполеон одним великим шматком.
Покладіть коржі пектися в розігріту до 200°С духовку на 5–7 хвилин, поки вони не підрум’яняться. Повторіть операцію й випечіть тісто, що залишилося. Готові коржі остудіть до кімнатної температури.
Змастіть їх заварним кремом, використовуючи формувальне кільце, яким вирізали тісто.
Відтак зніміть кільце і дайте десерту просочитися протягом кількох годин у холодильнику.
При подачі посипте наполеон крихтою із залишків готового тіста.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися