30947
15:22 26.022020

Вегетаріанський пастуший пиріг

Цікаве 3591

Інгредієнти:

– 1 склянка сочевиці,

– 2 помідори,

– 1 цибулина,

– 1 ст. л. томатної пасти,

– 0,5 ч. л. кмину,

– 1 морквина,

– 2 зубчики часнику,

– 100 мл овочевого бульйону або води,

– 500 г картоплі,

– 2 ст. л. оливкової олії,

– 200 г печериць,

– за смаком сіль та перець.

Спосіб приготування

Печериці помийте, очистіть від шкірки й наріжте тонкими слайсами. Почистіть одну цибулину і наріжте дрібними кубиками. Морквину почистіть і натріть на великій тертці. Помідори наріжте середніми кубиками. Почистіть часник і подрібніть ножем.

Розігрійте сковороду зі столовою ложкою олії. Обсмажте нарізану цибулю до прозорості. Додайте терту моркву й обсмажуйте ще кілька хвилин. Додайте в сковороду слайси печериць, обсмажуйте кілька хвилин.

Сочевицю відваріть у підсоленій воді до готовності, відповідно до інструкції на упаковці.

Тим часом додайте до овочів у сковороді помідори й овочевий бульйон або воду. Тушкуйте 5–7 хвилин. Додайте подрібнений часник.

Перекладіть у сковороду відварену сочевицю. Посоліть і поперчіть за смаком, всипте 0,5 ч. л. кмину, перемішайте, тушкуйте ще хвилину.

Картоплю почистіть і зваріть у підсоленій воді до готовності. Розімніть товкачем з додаванням оливкової олії. Викладіть готову начинку з овочів та сочевиці у форму для запікання і розрівняйте. Накрийте шаром картопляного пюре й відправте в духовку, розігріту до 180°С, на 20 хвилин, до появи рум’яної скоринки.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах