Вегетаріанський пастуший пиріг
Інгредієнти:
– 1 склянка сочевиці,
– 2 помідори,
– 1 цибулина,
– 1 ст. л. томатної пасти,
– 0,5 ч. л. кмину,
– 1 морквина,
– 2 зубчики часнику,
– 100 мл овочевого бульйону або води,
– 500 г картоплі,
– 2 ст. л. оливкової олії,
– 200 г печериць,
– за смаком сіль та перець.
Спосіб приготування
Печериці помийте, очистіть від шкірки й наріжте тонкими слайсами. Почистіть одну цибулину і наріжте дрібними кубиками. Морквину почистіть і натріть на великій тертці. Помідори наріжте середніми кубиками. Почистіть часник і подрібніть ножем.
Розігрійте сковороду зі столовою ложкою олії. Обсмажте нарізану цибулю до прозорості. Додайте терту моркву й обсмажуйте ще кілька хвилин. Додайте в сковороду слайси печериць, обсмажуйте кілька хвилин.
Сочевицю відваріть у підсоленій воді до готовності, відповідно до інструкції на упаковці.
Тим часом додайте до овочів у сковороді помідори й овочевий бульйон або воду. Тушкуйте 5–7 хвилин. Додайте подрібнений часник.
Перекладіть у сковороду відварену сочевицю. Посоліть і поперчіть за смаком, всипте 0,5 ч. л. кмину, перемішайте, тушкуйте ще хвилину.
Картоплю почистіть і зваріть у підсоленій воді до готовності. Розімніть товкачем з додаванням оливкової олії. Викладіть готову начинку з овочів та сочевиці у форму для запікання і розрівняйте. Накрийте шаром картопляного пюре й відправте в духовку, розігріту до 180°С, на 20 хвилин, до появи рум’яної скоринки.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися