Поркета
Інгредієнти:
– 2 кг сала з м’ясним прошарком,
– 100 г оливок (без кісточок),
– 100 г волоських горіхів,
– 3–4 маринованих зелених перчин,
– 1 упаковка сухого орегано,
– 6 зубчиків часнику,
– 4 ст. л. гірчиці (у зернах),
– 1 цибулина,
– 1 пучок петрушки,
– 150 мл олії,
– сік половини лимона,
– 1 скоринка хліба (білого або французького багета),
– 3 ст. л. бальзамічного оцту,
– за смаком сіль.
Спосіб приготування
Оливки та горіхи викладіть на дошку і подрібніть ножем. Перекладіть начинку в мисочку.
Сало розкладіть на поверхні шкіркою вниз. Натріть сіллю й посипте орегано. Добре розітріть спеції по поверхні сала.
Рівномірно розкладіть начинку з оливок та горіхів на шматку сала, залишивши трохи місця по краях.
Три зубчики часнику розріжте навпіл і теж розподіліть на салі. З часником рулет стане особливо ароматним.
Мариновані перчини викладіть цілими. Змастіть усе гірчицею в зернах. Заверніть сало в рулет і акуратно перев’яжіть кулінарною ниткою з усіх боків, щоб не розпався.
Викладіть у форму для запікання, попередньо змащену невеликою кількістю оливкової олії. Додайте у форму зубчики часнику, що залишилися, та цибулю, розрізану вздовж навпіл. Випікайте рулет у духовці при температурі 190°С 1,5 години.
Для соусу помийте пучок петрушки і видаліть стебла. Листя розріжте на кілька частин і покладіть в чашу блендера. Додайте олію, 2 зубчики часнику, скоринку хліба, сік половини лимона та сіль. Подрібніть до однорідності.
Для другого соусу розігрійте сковороду і на невеликому вогні протушкуйте 2–3 хвилини 3 ст. л. гірчиці в зернах із бальзамічним оцтом. Помішуйте соус, поки не випарується оцет.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися