Гарбузово-сметанковий пиріг
Інгредієнти
для тіста:
– борошно пшеничне – 200 г,
– масло вершкове – 125 г,
– яйця курячі – 1 шт.,
– сіль – 1 г,
– розпушувач для тіста – 5 г;
для начинки:
– цукор – 125 г,
– гарбузовe пюре – 400 г,
– сметана густа – 125 мл,
– спеції для пряників – 1,5 ч. л.
Спосіб приготування
Тісто. Борошно просіяти з сіллю та розпушувачем, змішати з нарізаним холодним маслом і швидко розтерти до крихти. Додати збите виделкою яйце і швидко замісити тісто.
Форму діаметром 22–23 см застелити пергаментом. Розподілити в ній тісто, формуючи дно та бортики. Поколоти виделкою й покласти в холодильник на 45 хвилин, а далі пекти в духовці при 190°С 15 хвилин.
Вилити зверху начинку й пекти ще 35 хвилин при 200°С. Охолодити при кімнатній температурі, покласти в холодильник і залишити для визрівання та стабілізації ще на кілька годин (5–6).
Начинка. З яскравого солодкого гарбуза мускатного сорту приготувати пюре. Для цього нарізати його шматками й запекти в духовці, а далі протерти через сито чи подрібнити за допомогою блендера. Додати цукор, сметану, яйце, спеції для пряників і ще раз добре все подрібнити.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися