Торт «Сльоза слона»
Інгредієнти:
– борошно – 3 ст. л.,
– яйця – 6 шт.,
– молоко – 6 ст. л.,
– вершкове масло – 250 г,
– сода – 1 ч. л.,
– цукрова пудра – 10 ст. л.,
– волоські горіхи (мелені) – 150 г,
– какао – 3 ст. л.,
– банани – 2 шт.
Спосіб приготування
Жовтки ретельно відділяємо від білків і збиваємо з цукровою пудрою (6 ст. л.) до білого. Додаємо какао, соду та борошно. Білки окремо збиваємо в міцну піну і з’єднуємо з жовтковою масою. Акуратно перемішуємо.
Викладаємо тісто на прямокутний лист, змащений маслом (жиром) і посипаний борошном. Випікаємо в духовці при середній температурі до готовності.
Корж викладаємо на стіл, на середину коржа кладемо качалку й обережно перегинаємо тісто, даємо охолонути.
Готуємо крем. Горіхи заливаємо гарячим молоком, перемішуємо й охолоджуємо. Розм’якшене вершкове масло розтираємо з цукровою пудрою (4 ст. л.), додаємо горіхову суміш і ретельно перемішуємо.
Обережно піднімаємо верхню частину коржа, вкладаємо в корж трохи крему, потім по довжині коржа – очищені банани, зверху – крем, що залишився.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися