Курка, запечена в апельсиновому соусі з розмарином
Інгредієнти:
– курячі стегна – 6 шт.,
– апельсини – 2 шт.,
– розмарин – 3–4 гілочки,
– соєвий соус – 2 ст. л.,
– часник – 3 зубчики,
– цукор – 1 ст. л.,
– сіль – 1 ч. л. або за смаком,
– чорний мелений перець – за смаком.
Спосіб приготування
Готуємо апельсиновий соус. З одного апельсина і половини іншого вичавити сік (приблизно 150 мл). Додати до нього соєвий соус, вичавлений часник, цукор, сіль і чорний мелений перець. Усе перемішати до розчинення цукру.
Курячі стегна помити і разом з гілочками розмарину викласти у форму для запікання, залити соусом і помістити в холодильник на 1 год.
Половину апельсина, що залишився, порізати невеликими шматками, викласти до курячих стегон. Форму накрити фольгою або кришкою і помістити у розігріту до 200°С духовку.
Через 30 хв. кришку зняти і запікати ще 20–25 хв. до рум’яної скоринки, періодично поливаючи курку соусом, у якому готуються стегна. Подавати курку з відвареним рисом, поливши його соусом, в якому запікались стегна.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися