Салат «Уолдорф»
Інгредієнти
– яблука кисло-солодкі – 2 шт. (300 г),
– стебла селери – 3 шт. (200 г),
– грецький горіх – 70 г,
– листя салату (за бажанням) – 70 г.
Інгредієнти для заправки
– домашній майонез (густий) – 100 г,
– вершки (21%) – 4 ст. л.,
– гірчиця із зернами – 1-2 ст. л.,
– лимонний сік – 1-2 ст. л.,
– сіль – за смаком.
Спосіб приготування
Готуємо заправку. В посудині змішати домашній майонез, гірчицю, лимонний сік і вершки. Посолити за смаком. Заправка готова.
Горіхи подрібнити на досить великі шматочки і, за бажанням, обсмажити на сухій сковороді до характерного запаху.
Стебла селери нарізати шматками завтовшки 4-5 мм.
Яблука очистити від шкірки. Обов’язково це слід зробити, якщо шкірка тверда. Кожне яблуко поздовжньо розрізати на 8 частин.
Частинки яблук очистити від серцевини і нарізати шматочками завтовшки 4-5 мм.
Яблука, селеру і горіхи викласти в миску. На цьому етапі можна додати заправку, перемішати і подавати до столу.
Або зробити трошки по-іншому. На велику плитку тарілку викласти листя салату. Яблука, селеру та горіхи перемішати, викласти на листя салату і зверху полити заправкою. Смак від таких маніпуляцій не зміниться, а от виглядатиме салат ефектніше.
Смачного.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися