30081
13:18 19.122019

Салат «Уолдорф»

Цікаве 3460

Інгредієнти

– яблука кисло-солодкі – 2 шт. (300 г),

– стебла селери – 3 шт. (200 г),

– грецький горіх – 70 г,

– листя салату (за бажанням) – 70 г.

Інгредієнти для заправки

– домашній майонез (густий) – 100 г,

– вершки (21%) – 4 ст. л.,

– гірчиця із зернами – 1-2 ст. л.,

– лимонний сік – 1-2 ст. л.,

– сіль – за смаком.

Спосіб приготування

Готуємо заправку. В посудині змішати домашній майонез, гірчицю, лимонний сік і вершки. Посолити за смаком. Заправка готова.

Горіхи подрібнити на досить великі шматочки і, за бажанням, обсмажити на сухій сковороді до характерного запаху.

Стебла селери нарізати шматками завтовшки 4-5 мм.

Яблука очистити від шкірки. Обов’язково це слід зробити, якщо шкірка тверда. Кожне яблуко поздовжньо розрізати на 8 частин.

Частинки яблук очистити від серцевини і нарізати шматочками завтовшки 4-5 мм.

Яблука, селеру і горіхи викласти в миску. На цьому етапі можна додати заправку, перемішати і подавати до столу.

Або зробити трошки по-іншому. На велику плитку тарілку викласти листя салату. Яблука, селеру та горіхи перемішати, викласти на листя салату і зверху полити заправкою. Смак від таких маніпуляцій не зміниться, а от виглядатиме салат ефектніше.

Смачного.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах