Різдвяний пудинг
Інгредієнти
– 250 г сухофруктів (курага, інжир, родзинки),
– 100 г цукру,
– 100 г вершкового масла,
– 100 г білих сухарів (або вівсяні висівки),
– 50-100 г волоських горіхів,
– 50 г борошна (вищого гатунку або цільнозернове),
– 2-3 яйця,
– 1 яблуко,
– 1 апельсин,
– 1-2 ст. л. коньяку,
– 1 ч. л. кориці (меленої),
– 1 ст. л. меду.
Спосіб приготування
Сухофрукти помийте, розпарте окропом у мисці, злийте воду і наріжте невеликими шматочками. Залийте сухофрукти коньяком, додайте сік і цедру апельсина, мелену корицю, перемішайте й залиште на 10 хвилин.
Яйця збийте з цукром і медом до однорідного стану. Розтопіть і остудіть вершкове масло, перемішайте з сухофруктами і яєчною масою, додайте горіхи, терте на дрібній тертці яблуко і добре перемішайте.
Додайте до суміші борошно, крихту сухарів або вівсяні висівки і знову добре перемішайте. Розігрійте духовку до 180 градусів.
Викладіть масу в одну велику або кілька невеликих керамічних форм для запікання. Поставте форму на водяну баню (глибоке деко з водою) в духовку на 60-80 хвилин або до повного затвердіння.
Готовий пудинг дістаньте з духовки, остудіть у формі до кімнатної температури, а потім помістіть у холодильник на ніч. При подачі посипте цукровою пудрою або прикрасьте на свій розсуд.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися