30078
12:53 19.122019

Різдвяний пудинг

Цікаве 3479

Інгредієнти

– 250 г сухофруктів (курага, інжир, родзинки),

– 100 г цукру,

– 100 г вершкового масла,

– 100 г білих сухарів (або вівсяні висівки),

– 50-100 г волоських горіхів,

– 50 г борошна (вищого гатунку або цільнозернове),

– 2-3 яйця,

– 1 яблуко,

– 1 апельсин,

– 1-2 ст. л. коньяку,

– 1 ч. л. кориці (меленої),

– 1 ст. л. меду.

Спосіб приготування

Сухофрукти помийте, розпарте окропом у мисці, злийте воду і наріжте невеликими шматочками. Залийте сухофрукти коньяком, додайте сік і цедру апельсина, мелену корицю, перемішайте й залиште на 10 хвилин.

Яйця збийте з цукром і медом до однорідного стану. Розтопіть і остудіть вершкове масло, перемішайте з сухофруктами і яєчною масою, додайте горіхи, терте на дрібній тертці яблуко і добре перемішайте.

Додайте до суміші борошно, крихту сухарів або вівсяні висівки і знову добре перемішайте. Розігрійте духовку до 180 градусів.

Викладіть масу в одну велику або кілька невеликих керамічних форм для запікання. Поставте форму на водяну баню (глибоке деко з водою) в духовку на 60-80 хвилин або до повного затвердіння.

Готовий пудинг дістаньте з духовки, остудіть у формі до кімнатної температури, а потім помістіть у холодильник на ніч. При подачі посипте цукровою пудрою або прикрасьте на свій розсуд.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах