Маковник
Інгредієнти:
– 125 г маргарину,
– 2 яйця,
– 100 г цукрової пудри,
– 150 г борошна,
– 1 ч. ложка розпушувача.
Макова маса:
– 3 склянки маку,
– 4–5 яєць,
– 300 г цукрової пудри,
– 220 г масла,
– 1,5 ст. ложки манки або крохмалю,
– сік лимона.
Спосіб приготування
Маргарин розтерти з пудрою, додати жовтки, вимішати та всипати борошно з розпушувачем. Замісити тісто, насамкінець додати збиті білки. Викласти на деко, посипати сухарями. Зверху викласти макову начинку (мак запарити та перемолоти, додати всі інгредієнти).
Випікати за температури 180–200 градусів. Охолоджений маківник полити шоколадом (по 6 ст. ложок сметани, цукру і какао підігріти, щоб розчинився цукор, додати 100 г масла, перемішати і зняти з вогню).
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися