Ачма з м'ясом
Інгредієнти:
– яловичий фарш – 400 г,
– цибуля – 1 шт.,
– лаваш – 4-5 шт.,
– яйця – 2 шт.,
– сметана – 5 ст. л.,
– олія для смаження – 4 ст. л.,
– вода – 125 мл.,
– сіль, спеції – за смаком.
Спосіб приготування
Спочатку чистимо цибулю. Нарізаємо її маленькими кубиками і відправляємо у сковорідку із розігрітою олією.
Після того, як цибуля набула легкого золотавого кольору, висипаємо до неї м’ясний фарш, рівномірно розподіливши по всій сковорідці. Додаємо сіль, перець, спеції за смаком. Накриваємо кришкою і доводимо до готовності.
Далі приготуємо рідину для змазування лавашу. Для цього у глибокій тарілці змішаємо яйце, воду, олію та сметану. Усе гарненько перемішаємо.
На краю кожного листочка викладаємо приготовлений фарш. Акуратно змотуємо лаваш рулетиком.
Змащуємо круглу (обов’язково саме такого вигляду) форму для випічки вершковим маслом і викладаємо наші рулетики з лавашу у ємність. Якщо у вас залишився зайвий фарш, то можете притрусити ним верх нашого пирога.
Створивши заливку для нашого пирога (змішавши в окремій ємності яйце та сметану), виливаємо її у форму.
Відправляємо наш пиріг запікатися в духовку на 30-40 хвилин при температурі 180°.
Після того, як минуло 30 хвилин, дістаємо нашу ачму з м’ясом і подаємо до столу.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися