Шоколадні пончики
Інгредієнти:
– вершкове масло – 100 г,
– борошно – 100 г,
– какао – 50 г,
– розпушувач – 1 ч. л.,
– цукор (за смаком),
– яйця – 2 шт.,
– йогурт – 100 г.
Спосіб приготування
Розтопіть вершкове масло. Змішайте сухі інгредієнти та добре перемішайте. Збийте яйця до білої піни. Додайте йогурт та ще раз збийте. Додайте розтоплене масло та добре перемішайте.
Суміш яєць та масла вилийте до борошна з какао. Вимішуйте лопаткою або руками. Тісто має бути однорідним та трохи липким. Накрийте його харчовою плівкою та поставте в холодильник на 30-40 хвилин.
Після цього дістаньте тісто та викачайте на столі. Товщина тіста – не менше 1 сантиметра. За допомогою спеціальної формочки вичавіть пончики. Якщо у вас її немає, скористайтесь великим стаканом, а «дірочку» зручно робити кришкою від звичайної пляшки з водою.
Нагрійте в каструлі олію. І обережно опускайте в олію кожен пончик. Важливо, щоб масло не закипіло, тоді пончики не згорять. Смажте кожен пончик по 1-2 хвилині з кожного боку.
Після смаження викладіть пончики на паперові рушники, вони вберуть зайве масло. Розтопіть шоколад на водяній бані та змастіть кожен пончик. Або розведіть воду з цукровою пудрою.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися