Пиріг із чорницею
Інгредієнти:
– 2 яйця,
– 200 г вершкового масла,
– 1 стакан сметани,
– 3/4 склянки цукру,
– 3-3,5 склянки борошна.
Для начинки
– 1,5 склянки ягід (ожини, чорниці, малини – за вашим бажанням),
– 5 ст. л. цукру,
– 2 ст. л. крохмалю,
– цукрова пудра.
Спосіб приготування
Цукор розітріть із яйцями і маслом, додайте сметану і ретельно вимішайте. Потім досипте порціями стільки борошна, щоб вийшло м’яке еластичне тісто. Розділіть його на дві частини: більшу (2/3) і меншу (1/3).
Більшу частину тіста розкачайте і викладіть на деко з бортиками. Зверху викладіть ягоди рівним шаром, посипте їх коричневим цукром і крохмалем. Ягоди попередньо добре помийте та обсушіть на паперовому рушнику. Якщо ви використовуєте заморожені ягоди, то залишіть їх розморожуватися при кімнатній температурі, а потім злийте сік.
Із тіста, що залишиться, потрібно зробити верхню частину пирога. Найпопулярніша прикраса – це так звані «грати». Для такого оздоблення розкачайте тісто та наріжте його на однакові довгі смужки. Викладіть смужки поверх вашого пирога.
Поставте пиріг у духовку і випікайте при 180°С 30-40 хв. Перед подачею дайте повністю охолонути, розріжте і посипте цукровою пудрою.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися