Відривний пиріг з капустою
Інгредієнти
тісто:
– кефір – 1 склянка,
– борошно пшеничне – 3 склянки,
– рослинна олія – 0,5 склянки,
– сіль – 0,5 ч. л.,
– цукор – 1 ст. л.,
– дріжджі – 10 г,
– яйце для змащення – 1 шт.
начинка:
– цибуля ріпчаста – 1 шт.,
– яйце – 3 шт.,
– олія для смаження,
– сіль.
Спосіб приготування
Кефір підігріваємо до теплого стану, всипаємо в нього цукор і дріжджі. Залишаємо до підйому.
Борошно просіваємо, змішуємо з сіллю, олією, кефірно-дріжджовою сумішшю. Добре вимішуємо тісто, прибираємо в тепле місце для підйому приблизно на 1 годину. Воно повинно збільшитися в розмірі у 2-2,5 раза.
Поки тісто піднімається, готуємо начинку. Варимо яйця накруто. Чистимо, ріжемо на дрібні шматочки. Цибулю ріжемо на невеликі квадратики, обсмажуємо в олії до золотистого кольору, змішуємо з яйцями, солимо за смаком. Начинка готова.
Як тільки тісто підійде, ділимо його на однакові шматочки, розкачуємо з них коржики, на які викладаємо начинку.
Згортаємо коржики у вигляді півмісяця і з’єднуємо протилежні кінці. Це будуть пелюстки. Кладемо наші пелюстки колом на деко або у форму для випічки.
Останні коржики з начинкою формуємо у вигляді круглих булочок і кладемо швом до низу в центр нашої квітки, трохи накриваючи кінці пелюсток.
Змащуємо пиріг збитим яйцем і ставимо відпочити хвилин на 15-20. Щойно піднявся, ставимо в розігріту до 160 градусів духовку і випікаємо до золотистого кольору. Готовий пиріг загортаємо в рушник і залишаємо до охолодження.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися