Шарлотка з яблуками
Інгредієнти:
– 4 солодких яблука,
– 3 яйця,
– 50 г сметани,
– 1 склянка борошна,
– 1 склянка цукру,
– сода – на кінчику ножа,
– 1 ч. ложка лимонного соку,
– кориця,
– 80 г ізюму,
– 10 г вершкового масла – для змазування форми.
Спосіб приготування
Яйця змішайте із цукром та лимонним соком і збийте міксером у піну. Додайте сметану, а потім поступово введіть борошно, продовжуючи збивати. Всипте соду на кінчику ножа або розпушувач для тіста. Усе ретельно перемішайте і дайте тісту постояти 5–10 хвилин.
Яблука помийте, очистіть від насіння. У разі необхідності можна зняти й шкірку. Форму для випікання змажте маслом; якщо треба, вистеліть папером для випікання.
У форму викладіть яблука. Тісто ще раз збийте міксером. Потім додайте в нього родзинки, попередньо запарені, і ретельно перемішайте.
Яблука залийте тістом, акуратно розрівняйте й поставте в духовку. Випікайте шарлотку з яблуками 40 хвилин при температурі 190–200°С, перевіряючи готовність. Готову шарлотку з яблукам посипте корицею.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися