23211
14:11 25.072018

Шоколадний шифоновий бісквіт

Цікаве 2606

Інгредієнти:

– борошно пшеничне – 200 г,

– розпушувач тіста – 2 ч. л.,

– сода – 0,25 ч. л.,

– сіль – 0,25 ч. л.,

– цукор – 225 г,

– жовтки яєчні – 5 шт.,

– білки яєчні – 8 шт.,

– какао-порошок – 60 г,

– кава розчинна – 1,5 ст. л.,

– вода – 175 мл,

– олія без запаху – 125 мл.

Спосіб приготування

Каву та какао розбавляємо в гарячій воді до однорідної консистенції. Залишаємо суміш, щоб охолола. Цукор змішуємо із сіллю та борошном, просіяним з розпушувачем. Збиваємо жовтки і з’єднуємо з олією та сумішшю какао й кави. Добре перемішуємо. Суху суміш з’єднуємо із шоколадно-олійною. Решту білків збиваємо з цукром (45 г) до стійких піків.

Додаємо білки в шоколадну масу й перемішуємо лопаткою рухами зверху вниз. Виливаємо тісто у форму діаметром 26 см.

Випікаємо бісквіт у прогрітій до 160°С духовці близько години. Дістаємо тісто не відразу й даємо охолонути при кімнатній температурі. Знімаємо форму і залишаємо бісквіт дозріти на 12 годин.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах