Шоколадний шифоновий бісквіт
Інгредієнти:
– борошно пшеничне – 200 г,
– розпушувач тіста – 2 ч. л.,
– сода – 0,25 ч. л.,
– сіль – 0,25 ч. л.,
– цукор – 225 г,
– жовтки яєчні – 5 шт.,
– білки яєчні – 8 шт.,
– какао-порошок – 60 г,
– кава розчинна – 1,5 ст. л.,
– вода – 175 мл,
– олія без запаху – 125 мл.
Спосіб приготування
Каву та какао розбавляємо в гарячій воді до однорідної консистенції. Залишаємо суміш, щоб охолола. Цукор змішуємо із сіллю та борошном, просіяним з розпушувачем. Збиваємо жовтки і з’єднуємо з олією та сумішшю какао й кави. Добре перемішуємо. Суху суміш з’єднуємо із шоколадно-олійною. Решту білків збиваємо з цукром (45 г) до стійких піків.
Додаємо білки в шоколадну масу й перемішуємо лопаткою рухами зверху вниз. Виливаємо тісто у форму діаметром 26 см.
Випікаємо бісквіт у прогрітій до 160°С духовці близько години. Дістаємо тісто не відразу й даємо охолонути при кімнатній температурі. Знімаємо форму і залишаємо бісквіт дозріти на 12 годин.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися