Салат із баклажанів
Інгредієнти:
– баклажани – 3 шт.,
– яйця – 3 шт.,
– цибуля – 2 невеликі головки,
– майонез – 3 ст. л.,
– сіль, перець – за смаком;
маринад для цибулі:
– цукор – 1 ч. л.,
– сіль – 0,5 ч. л.,
– оцет 9% – 3 ст. л.,
– вода – 80 мл.
Спосіб приготування
Варимо яйця. Миємо баклажани і нарізаємо їх тонкими брусочками, не очищаючи від шкірки. Солимо й залишаємо хвилин на 30, щоб позбутися гіркоти.
Аби надати салату неповторного смаку, треба замаринувати цибулю. Для цього нарізаємо її тонкими півкільцями, додаємо сіль, цукор, оцет і воду. Усе добре перемішуємо й залишаємо хвилин на 20.
Поки маринується цибуля, обсмажуємо баклажани протягом 5–7 хвилин, періодично помішуючи. Потім кладемо їх на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.
Нарізаємо яйця соломкою. Викладаємо в салатник баклажани, яйця, цибулю, додаємо сіль, заправляємо все майонезом і добре перемішуємо.
Ставимо салат на 20 хвилин у холодильник, щоб добре настоявся. Після цього страву можна подавати на стіл.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися