23208
14:11 25.072018

Салат із баклажанів

Цікаве 1794

Інгредієнти:

– баклажани – 3 шт.,

– яйця – 3 шт.,

– цибуля – 2 невеликі головки,

– майонез – 3 ст. л.,

– сіль, перець – за смаком;

маринад для цибулі:

– цукор – 1 ч. л.,

– сіль – 0,5 ч. л.,

– оцет 9% – 3 ст. л.,

– вода – 80 мл.

Спосіб приготування

Варимо яйця. Миємо баклажани і нарізаємо їх тонкими брусочками, не очищаючи від шкірки. Солимо й залишаємо хвилин на 30, щоб позбутися гіркоти.

Аби надати салату неповторного смаку, треба замаринувати цибулю. Для цього нарізаємо її тонкими півкільцями, додаємо сіль, цукор, оцет і воду. Усе добре перемішуємо й залишаємо хвилин на 20.

Поки маринується цибуля, обсмажуємо баклажани протягом 5–7 хвилин, періодично помішуючи. Потім кладемо їх на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.

Нарізаємо яйця соломкою. Викладаємо в салатник баклажани, яйця, цибулю, додаємо сіль, заправляємо все майонезом і добре перемішуємо.

Ставимо салат на 20 хвилин у холодильник, щоб добре настоявся. Після цього страву можна подавати на стіл.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Головне