Запіканка з молодої картоплі з яблуками
Інгредієнти:
– картопля – 5 шт.,
– яблука – 2 шт.,
– цибуля – 2 шт.,
– бекон – 300 г,
– вершки – 300 г,
– чеддер – 200 г,
– вершкове масло – 50 г,
– гірчиця зернова – 1 ст. л.,
– півлимона,
– сіль, прованські трави – за смаком.
Спосіб приготування
Картоплю миємо, чистимо та нарізаємо кружечками. Опускаємо в киплячу підсолену воду й відварюємо 10 хвилин до напівготовності.
Очищаємо яблука від шкірки. Видаляємо серединку. Нарізаємо яблука кільцями, збризкуємо лимонним соком. Це потрібно для того, щоб вони не потемніли. Розігріваємо на пательні вершкове масло. Обсмажуємо яблука з обох боків до рум’яної скоринки.
Нарізаємо бекон смужками. Обсмажуємо на сухій пательні до золотистого кольору. На маленькому вогні нагріваємо вершки. Натираємо на великій тертці сир. Кладемо його в теплі вершки. Додаємо в суміш французьку гірчицю та прованські трави.
Нарізаємо цибулю кільцями. Обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
Глибоку жаростійку форму змащуємо вершковим маслом. Викладаємо картоплю, зверху кільця яблук, а потім бекон. Ще один шар запіканки – обсмажена цибуля. Заливаємо все сирним соусом. Накриваємо форму фольгою і ставимо запіканку в розігріту до 200°С духовку на 30 хвилин.
Знімаємо фольгу й залишаємо ще на 15 хвилин у духовці. Це потрібно, щоб сир зверху апетитно підрум’янився.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися