22481
12:52 20.062018

Соус із червоної смородини до м’яса

Цікаве 2236

Інгредієнти:

– смородина – 2 кг,

– цукор – 1 кг,

– оцет (9%) – 200 мл,

– гвоздика – 2 ч. л.,

– кориця – 1 ст. л.,

– чорний мелений перець – 1 ч. л.,

– духмяний перець – 1 ч. л.

Спосіб приготування

Це не кетчуп у класичному розумінні, а вільна фантазія на тему ягідних соусів. Прекрасно поєднується із м’ясом та птицею.

Смородину перебираємо, ягоди відокремлюємо від черешків і миємо. Варимо желе. Для цього засипаємо ягоди цукром і тримаємо на вогні протягом 20 хвилин з моменту закипання. Отриману масу віджимаємо, відокремлюємо кісточки, додаємо оцет, прянощі, усе перемішуємо й кип’ятимо ще кілька хвилин – соус повинен загуснути. Розкладаємо його по стерилізованих банках і закупорюємо.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві патрульні зупинили нетверезого водія ВАЗ
08:30
Разом і в любові – угорська громада Мукачева відзначила Різдво
17:15
На Закарпатті реальний термін ув’язнення отримав лікар, який за хабарі «допомагав» встановлювати інвалідність
16:14
Зимові канікули: «Закарпаттяобленерго» закликає батьків нагадати дітям правила електробезпеки
12:55
Укрзалізниця запускає додаткові поїзди на різдвяно-новорічні свята: посилено сполучення із Закарпаттям
12:18
В Ужгороді відбувся мистецький концерт «Різдвяні зустрічі»
11:49
Феєрверки під забороною: які штрафи й покарання чекають порушників
11:25
У селі Волосянка на Ужгородщині відкрили сучасний Центр безпеки громадян
10:50
Адріана Тюшка до зимових свят створює милих сніговиків
10:23
Прощання з керівником Академічного камерного оркестру обласної філармонії Владиславом Юрошем
09:56
Всі новини
Головне