Соус із червоної смородини до м’яса
Інгредієнти:
– смородина – 2 кг,
– цукор – 1 кг,
– оцет (9%) – 200 мл,
– гвоздика – 2 ч. л.,
– кориця – 1 ст. л.,
– чорний мелений перець – 1 ч. л.,
– духмяний перець – 1 ч. л.
Спосіб приготування
Це не кетчуп у класичному розумінні, а вільна фантазія на тему ягідних соусів. Прекрасно поєднується із м’ясом та птицею.
Смородину перебираємо, ягоди відокремлюємо від черешків і миємо. Варимо желе. Для цього засипаємо ягоди цукром і тримаємо на вогні протягом 20 хвилин з моменту закипання. Отриману масу віджимаємо, відокремлюємо кісточки, додаємо оцет, прянощі, усе перемішуємо й кип’ятимо ще кілька хвилин – соус повинен загуснути. Розкладаємо його по стерилізованих банках і закупорюємо.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися