22481
12:52 20.062018

Соус із червоної смородини до м’яса

Цікаве 1511

Інгредієнти:

– смородина – 2 кг,

– цукор – 1 кг,

– оцет (9%) – 200 мл,

– гвоздика – 2 ч. л.,

– кориця – 1 ст. л.,

– чорний мелений перець – 1 ч. л.,

– духмяний перець – 1 ч. л.

Спосіб приготування

Це не кетчуп у класичному розумінні, а вільна фантазія на тему ягідних соусів. Прекрасно поєднується із м’ясом та птицею.

Смородину перебираємо, ягоди відокремлюємо від черешків і миємо. Варимо желе. Для цього засипаємо ягоди цукром і тримаємо на вогні протягом 20 хвилин з моменту закипання. Отриману масу віджимаємо, відокремлюємо кісточки, додаємо оцет, прянощі, усе перемішуємо й кип’ятимо ще кілька хвилин – соус повинен загуснути. Розкладаємо його по стерилізованих банках і закупорюємо.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах