22478
12:50 20.062018

Ягідний тарт

Цікаве 2265

Інгредієнти

для тіста:

– борошно – 1 склянка,

– маргарин – 75 г,

– жовток – 1 шт.,

– розпушувач – 1 ч. л.,

– цукор – 1 ст. л.,

– сіль – 1/4 ч. л.;

для заливки:

– сметана – 1 склянка,

– борошно – 1 ст. л.,

– цукор – 1 склянка,

– яйця – 2 шт.,

– ваніль – за смаком;

ягоди:

– малина, смородина, вишня, полуниця – по 100 г.

Спосіб приготування

Борошно змішуємо з розпушувачем, сіллю та цукром. Додаємо розм’якшене масло й жовток. Вимішуємо щільне тісто. Якщо воно не збирається в єдину масу, не додавайте рідину, а краще поставте на 10 секунд у мікрохвильовку. Масло підтане, і тісто буде легше замісити. Накриваємо його й залишаємо на 15–20 хв.

Для приготування заливки потрібно змішати вінчиком усі перераховані вище інгредієнти: сметану 15–20%, борошно, цукор, яйця, ваніль.

Збираємо тарт. Попередньо розігріваємо духовку до 180–200°С. Тісто розкачуємо між двома шарами плівки. Його потрібно розкачувати трохи більшим, ніж розмір форми, щоб вистачило на бортики. Змащуємо маслом і посипаємо форму борошном. За допомогою качалки переносимо тісто на форму. Проколюємо його поверхню виделкою. Кладемо в духовку на 10 хвилин.

Дістаємо тісто. Викладаємо ягоди. Виливаємо заливку. Фруктово-ягідна начинка не повинна виглядати над заливкою. Поміщаємо тарт у духовку ще на 10 хвилин. Готова випічка не повинна бути рум’яною.

Дістаємо ягідний тарт та обов’язково повністю охолоджуємо.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах