21016
14:45 18.042018

Плов з куркою і чорносливом.

Цікаве 2279

Інгредієнти

– 1 курка,

– 1,5 склянки рису,

– 2 цибулини,

– 2 морквини,

– 1 головка часнику,

– 10 шт. чорносливу,

– 1 ч. л. зіри (кумина),

– 0,5 ч. л. куркуми,

– 1 пучок петрушки,

– 1 пучок кінзи,

– 1 пучок кропу,

– 100 мл рослинного масла,

– сіль перець.

Спосіб приготування:

Кілька разів промити рис. Залити теплою водою, додати дрібку солі і залишити мінімум на годину. Потім відкинути його на друшляк. Часник розібрати на зубчики, очистити. Чорнослив вимити, замочити на 15 хв. в теплій кип’яченій воді. Зелень вимити, обсушити і дрібно нарізати.  Цибулю нарізати півкільцями, морква – довгою тонкою соломкою. Курку вимити, обсушити і нарізати невеликими шматочками, порубавши кісточки.

Приготувати зірвак – головну смакову складову плову. У казані або каструлі з товстим дном сильно, до появи диму, розігріти олію. Обсмажити нарізані овочі до золотистого кольору (4 хв.). Додати зіру, куркуму, перець і трохи солі. Перемішати і готувати ще 5 хв.

Покласти шматки курки і готувати, поки на них не утвориться золотава скоринка, приблизно 7 хв. Всипати нарубану зелень, зверху рівним шаром викласти промитий рис, не змішуючи його з овочами.

Влити в казан окріп, так щоб він покрив рис шаром близько 2 см. Воду вливати акуратно, по стінці, щоб не порушити шар рису. Увіткнути в рис зубчики часнику і чорнослив, зменшити вогонь до мінімуму і готувати без кришки до тих пір, поки не закипить вода. Потім накрити кришкою і готувати ще 20 хв. Зняти плов з вогню, акуратно перемішати і викласти на блюдо.

Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах