Лимонно-квасолевий пісний суп
Інгредієнти:
– 400 г квасолі,
– 3 цибулини,
– 3 морквини,
– 0,5 качана капусти,
– 5 стебел селери,
– 1 стебло цибулі-порею,
– півлимона,
– 1 склянка олії,
– 3 гілочки м’яти,
– чорний мелений перець, сіль – за смаком,
– 2 л води.
Спосіб приготування:
Квасолю переберіть, помийте і залийте водою на 6–8 годин. Знову ретельно промийте, залийте свіжою водою й варіть 15–20 хвилин. Коли квасоля стане м’якою, злийте з неї воду.
Помийте і почистіть овочі. Цибулю дрібно поріжте. Цибулю-порей, селеру та моркву поріжте шматочками. Капусту нашаткуйте.
Варіть цибулю, селеру та моркву 15–20 хвилин. Потім додайте капусту, цибулю-порей та відварену квасолю й варіть, помішуючи, ще 5–7 хвилин.
Наприкінці варіння покладіть м’яту, посоліть, поперчіть і додайте олію. Квасолевий суп можна варити й без олії.
Перед подачею окремо в кожну тарілку покладіть тонку часточку лимона.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися