Тістечка «Валентинки»
Інгредієнти:
– полуниця (заморожена) – 300 г,
– кокосова стружка – 100 г,
– білки двох яєць,
– цукор – 190 г,
– борошно – 60 г,
– вершки (30–33% жирності) – 500 мл,
– желатин – 15 г,
– ванільний цукор – 15 г.
Спосіб приготувати:
Розморозьте полуницю. Кокосову стружку дрібно перемеліть. Спочатку окремо збийте білки до стійкої білої піни, потім поступово додайте цукор і продовжуйте збивати ще 5–7 хвилин. На низькій швидкості міксера змішайте білки зі змеленою кокосовою стружкою та двома столовими ложками пшеничного борошна.
Деко застеліть папером для випічки. Акуратно викладіть кокосове тісто. Випікайте в злегка відчиненій духовці при слабкій температурі одну годину. Охолодіть.
Желатин замочіть у половині склянки кип’яченої води. Розморожену полуницю перетріть на пюре. Половину полуниці відкладіть у мисочку, додайте ванільний цукор і набухлий желатин. Підігрійте суміш на слабкому вогні до повного розчинення желатину. Охолодіть і поставте в холодильник.
Вершки вилийте у високу миску. Помістіть її в каструлю з крижаною водою. Збивайте вершки на низькій швидкості близько хвилини. Коли вершки злегка зіб’ються, збільште швидкість і продовжуйте збивати ще 7 хвилин. Поставте вершки в холодильник.
Коли желе набуде консистенції густого варення, додайте його до вершків, збиваючи міксером на низькій швидкості. Приготоване вершкове суфле викладіть на кокосовий корж.
До другої половини полуничного пюре додайте кілька столових ложок цукру і зваріть густе повидло. Охолодіть і намажте на суфле. Поставте в холодильник.
Уранці наріжте тістечка за допомогою формочок-сердечок та обваляйте в кокосовій стружці.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися