Суфле з гарбуза
Інгредієнти:
– гарбуз – 500 г,
– молоко – 150 мл,
– цукор – 1 склянка,
– світлі родзинки – 30 г або 1 ст. ложка,
– яйця – 2 шт.,
– вершкове масло – 1,5 ст. ложки,
– ванільний цукор – за смаком.
Спосіб приготування:
Духовку розігріти до 200°С. Гарбуз очистити від шкірки та насіння, нарізати невеликими кубиками, викласти на деко й пекти в духовці 40–50 хвилин. Це необхідно для того, щоб він став м’яким і був готовий до подальшого приготування суфле.
Запечений гарбуз подрібнити в блендері. Білки відокремити від жовтків і збити до піни. Родзинки залити окропом, залишити на 10–15 хвилин. У вже охолоджене гарбузове пюре, безперервно помішуючи, додати цукор, яєчні жовтки, молоко, ванільний цукор, родзинки та збитий яєчний білок. Усе обережно перемішати столовою ложкою. Залишити отриману суміш на кілька хвилин настоятися.
Формочки змастити вершковим маслом. Суфле обережно викласти в них і запекти в духовці при 200°С протягом 20 хвилин. У деко, на якому стоять формочки, треба налити трохи води. Вона буде випаровуватися й не дасть суфле зачерствіти.
Подавайте десерт у формочках, у яких він випікався, та в теплому вигляді. Суфле можна прикрасити ягодами, а також трохи полити сиропом або розтопленим шоколадом.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися