Томатний суп-пюре
Інгредієнти:
– помідори – 500 г,
– бульйон курячий – 200 мл,
– цибуля ріпчаста – 1 шт.,
– часник – 2 зубчики,
– оливкова олія – 1 ст. л.,
– вершкове масло – 1 ст. л.,
– базилік сушений – 1 ч. л.,
– мускатний горіх – 1 щіпка,
– сіль і чорний мелений перець – за смаком;
для подачі:
– базилік свіжий – 10 г,
– бекон – 20 г.
Спосіб приготування:
Помідори миємо, розрізаємо на половинки або четвертинки. Викладаємо на деко, посипаємо сушеними часником і базиліком. Відправляємо в розігріту до 190°С духовку на 20 хвилин.
Тим часом готуємо інші інгредієнти. Цибулю дрібно нарізаємо ножем. У каструлі з товстим дном розігріваємо спочатку оливкову олію, потім додаємо вершкове масло, після цього обсмажуємо цибулю до м’якості протягом 10 хвилин.
Дістаємо деко з помідорами з духовки. Можна зняти з них шкірку, а можна й залишити. Перекладаємо помідори в каструлю до цибулі. Додаємо часник, мускатний горіх, сіль і чорний мелений перець. Доливаємо 200 мл окропу. Готуємо суп на середньому вогні 15 хвилин практично до повного розм’якшення помідорів.
Знімаємо каструлю з вогню. Збиваємо суп блендером до однорідної маси.
Якщо помідори виявилися не достатньо солодкими і суп вийшов з кислинкою, додайте трохи цукру за смаком.
Розливаємо суп по порційних тарілках. Додаємо листочки базиліку, шматочки обсмаженого бекону, вершки, сир або просто сухарики за бажанням.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися