Класичне лобіо з білої квасолі
Інгредієнти:
– біла квасоля – 0,5 кг,
– ріпчаста цибуля – 100 г,
– морква – 100 г,
– часник – 2 зубчики,
– олія – скільки піде,
– сіль, хмелі-сунелі – за смаком,
– гострий стручковий перець – 1 шт.,
– волоські горіхи – 100 г.
Спосіб приготування:
Залийте квасолю великою кількістю води, залиште на 8 годин. Добре промийте та пересипте в каструлю. Залийте водою так, щоб вона на 2 см покривала квасолю. Варіть протягом 1,5 години на слабкому вогні.
Моркву почистіть, натріть на великій тертці. Почистіть цибулину, наріжте кубиками середнього розміру. Обсмажте овочі в олії до м’якості. Перекладіть у каструлю з квасолею. Вкиньте також подрібнені ножем горіхи. Потріть гострий перець та часник. Додайте їх до страви.
Розмішайте лобіо, за необхідності влийте трохи води, підсоліть, приправте і тушкуйте протягом години.
Перед подачею до столу квасолю потрібно трохи розім’яти, але не перетворювати на пюре. Любителям гострих страв лобіо з білої квасолі припаде до смаку.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися