Баклажановий крем-суп «Ренуар»
Інгредієнти:
– баклажани – 300 г,
– помідори – 1 шт.,
– цибуля ріпчаста – 1 шт.,
– часник – 4 зуб.,
– бульйон (овочевий) – 300 мл,
– вершки – 150 мл,
– сир вершковий (м’який) – 30 г,
– приправа (прованські трави) – 1 ч. л.,
– перець червоний пекучий мелений та сіль – за смаком,
– оливкова олія (для смаження) – 3 ст. л.
Спосіб приготування:
Баклажани чистимо, ріжемо невеликими шматочками (часточками або кубиками) і залишаємо в підсоленій воді 15 хвилин. Це дозволить позбутися зайвої гіркоти. Обдаємо окропом помідор, знімаємо з нього шкірку й ріжемо на 4 частини. Очищаємо часник і викладаємо разом з часточками помідора в «кошик» із фольги.
Розігріваємо духовку до 200°С і ставимо запікати хвилин на 20. Це дуже важливий момент, адже саме печені часник і томат нададуть супу особливого смаку.
Дрібно нарізаємо цибулю, обсмажуємо на оливковій олії до золотистого кольору. Виймаємо із солоної води баклажани, трохи віджимаємо і додаємо обсмажуватися до цибулі. Туди ж вливаємо склянку овочевого бульйону.
Посипаємо прованськими травами, доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і залишаємо тушкуватися під кришкою близько 10 хвилин.
Виймаємо з духовки помідор з часником та знімаємо з вогню баклажани. Тепер усі овочі треба змішати в блендері й посипати меленим гострим червоним перцем.
До отриманого овочевого пюре додаємо м’який сир і гарячі вершки. Солимо за смаком. Знову перемішуємо блендером до однорідної маси. Суп готовий. Переливаємо страву в супницю і подаємо до столу.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися