Святковий баклажан, запечений з помідором і сиром
Інгредієнти:
– баклажан – 1 штука,
– помідор – 1 штука,
– сир – 60 грам,
– часник – 2 зубчики,
– майонез – 2 столових ложки,
– зелень – за смаком,
– сіль – за смаком,
– перець чорний мелений – щіпка.
Спосіб приготування:
Промиваємо баклажан, видаляємо хвостик у плодоніжки, робимо великі надрізи до підстави, але, не розрізаючи його. Плодоніжка так само повинна бути не розрізана, вона з’єднує весь баклажан. Розрізів робимо стільки, скільки вийде штук помідорів і сиру приблизну кількість 7 – 8 надрізів. Солимо отримані «кишеньки».
З майонезу, часнику і зелені робимо промазку. Добре промазуємо отримані «кишеньки». Помідор ділимо на цілісні кола і на кожен кладемо шматочок сиру. Помідори і сир поміщаємо в надрізи, зверху висипаємо залишки промазки з майонезу, солимо, перчимо. Защипуємо шпажками або зубочистками, щоб сир і помідори не випали і перекладаємо у форму, змащену маслом. Поміщаємо в духовку не менш ніж на півгодини. Подаємо в гарячому вигляді.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися