Торт «Лісовий мох»
Інгредієнти:
– шпинат – 400 г,
– борошно – 2 склянки,
– цукор – 250 г,
– яйця – 3 шт,
– рослинна олія – 180 мл,
– розпушувач тіста – 3 ст. ложки,
– цедра лимона – 1 ст. ложка,
Крем:
– вершки 33% – 300 г,
– цукрова пудра – 2 ст. ложки,
– загусник вершків – 1 пакетик,
– малина (або журавлина, смородина) для прикраси.
Спосіб приготування:
Шпинат подрібнити у блендері. Яйця збити з цукром, поставивши ємність, в якій збиваємо, на каструлю з гарячою водою (посуд не повинна торкатися води і не ставити каструлю на вогонь) до збільшення в об’ємі в 3-4 рази протягом 6 хвилин. В кінці, не перестаючи збивати, влити тонкою цівкою олію. Зняти миску з каструлі, додати цедру лимона, обережно перемішати.
Потім частинами додати борошно, змішану з розпушувачем тіста, обережно перемішати методом складання, наприкінці частинами додати подрібнений шпинат.
Дно і боки форми застелити папером для випічки, змастити маслом. Вилити тісто. Випікати при температурі 180 градусів 45-50 хвилин. Бісквіт охолодити на решітці.
У бісквіта зрізати верхівку (вона знадобиться нам для прикраси) і розрізати на три частини. Верхівку бісквіта підсушити і розкришити.
Вершки збити з цукровою пудрою і загусником вершків. Прошарувати шари бісквіту вершковим кремом.
Верх і боки торта також змастити кремом і посипати крихтою бісквіта. Прикрасити верх ягідками.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися