Сирник «Кокосова хмарка»
Інгредієнти:
для основи:
– 220 г борошна,
– 125 г холодного вершкового масла,
– 2 яєчні жовтки (білки відкласти для піни),
– 30 г цукрової пудри,
– 1 ч. ложка порошку для випічки,
– 1 ст. ложка води;
для сирника:
– 1 кг сиру середньої жирності, тричі перетертого,
– 1 пакетик ванільного цукру,
– 120 г цукру,
– 125 мл. олії,
– 500 мл молока 3,2%,
– 1 яйце,
– 4 яєчні жовтки (білки відкласти для піни),
– ваніль або ванільний екстракт (за смаком) ;
додатково:
– 100 г кокосової стружки.
Спосіб приготування:
З усіх інгредієнтів для основи вручну або в блендері замісити тісто. Загорнути в плівку й покласти на 30 хвилин у холодильник. Підготувати форму розміром 30 х 23 см, застелити пергаментним папером. Перекласти тісто у форму, вирівняти, проколоти де-не-де виделкою. Випікати при температурі 170° протягом приблизно 10–12 хвилин або більше до золотистого кольору.
У чашу міксера помістити всі інгредієнти для сирника, які повинні бути кімнатної температури. Змішати до поєднання, але робити це слід не надто довго. Вилити начинку на підготовлену основу.
Випікати близько 45 хвилин при температурі 180°, дістати сирник з духовки.
Збити яєчні білки (6 штук) до жорстких піків зі 100 г цукру (додавати його поступово, по ложці). Всипати 100 г кокосової стружки, акуратно перемішати. Розподілити на гарячий сирник. Покласти в духовку й випікати ще 15 хвилин до злегка золотистого верху.
Дістати й остудити, перед подачею прикрасити свіжими фруктами.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися