13503
14:13 3.052017

Лимонний пиріг з меренгою

Цікаве 3281

лимонний пирігІнгредієнти:

для тіста:

– масло вершкове – 150 г,

– борошно пшеничне – 180 г,

– вода крижана – 2 ст. ложки;

для лимонного крему:

– борошно пшеничне – 80 г,

– вода крижана – 400 г,

– цукор – 85 г,

– сік 1 лимона,

– яєчні жовтки – 4 шт.,

– масло вершкове – 1 ст. ложка,

– терта цедра 1/2 лимона;

для меренги:

– яєчні білки – 4 шт.,

– цукор – 200 г.

Спосіб приготування:

Для тіста охолоджене масло подрібніть із борошном до консистенції хлібних крихт. Влийте воду й замісіть тісто. Помістіть його в холодильник на годину.

Тісто викладіть у змащену маслом форму, сформуйте бортики, зробіть проколи виделкою. Поставте форму з тістом у холодильник на 30 хвилин.

Випікайте основу для пирога 15 хвилин при 200°. Охолодіть.

Для лимонного крему воду змішайте з цукром, борошном та лимонним соком. Варіть 3–4 хвилини, безперервно помішуючи, потім злегка охолодіть. Додайте яєчні жовтки та масло, перемішайте. Варіть на дуже слабкому вогні 2–4 хвилини, поки суміш не загусне, охолодіть. Додайте терту цедру лимона, перемішайте.

Для меренги збийте яєчні білки, всипте цукор. На підготовлену основу для пирога викладіть лимонний крем, а зверху меренгу.

Випікайте пиріг 10 хвилин при 150°.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Головне