Сирна паска печена
Інгредієнти:
– сир – 1 кг,
– борошно – 110 г,
– яйця – 8 шт.,
– цукор – 170 г,
– вершки жирні – 50 г,
– цукати, родзинки – за смаком.
Спосіб приготування:
Сир протріть через сито, додайте вершки, цукати, родзинки, цукор, борошно і 8 жовтків. Перемішайте до однорідної маси.
Збийте білки в стійку піну й акуратно з’єднайте із сирною масою. Перемішайте. Викладіть отримане тісто у форму, змащену маслом. Постукайте формою кілька разів, щоб вийшло зайве повітря. Випікайте сирну паску при 180°.
Секрети і хитрощі приготування
Якщо немає часу й бажання протирати сир через сито, але перспектива грудочок не радує, пропустіть сир через м’ясорубку.
Розітріть сир із маслом. Це поліпшить смак продуктів.
Поставте в духовку із сирною паскою деко з водою – це допоможе страві зберегти легкість.
Не відчиняйте часто дверцята духовки. Випікати паску потрібно досить довго – годину-півтори при температурі 160°.
Не додавайте багато цукатів та родзинок, адже це ускладнить процес випікання. Сир може погано пропектися.
Щоб скоринка на печеній сирній пасці не стала занадто твердою і сухою, змастіть її поверхню теплим молоком.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися